Busreizen

Busreizen

Opstappen en vertrekken maar! Met de bus op reis gaan is één van de charmantste reisvormen. Busreizen kregen de voorbije jaren sterke concurrentie van low cost vliegtuigmaatschappijen. Toch kan er qua gezelligheid nog niets tippen aan een ouderwetse busreis. Je hoeft je over je transport alvast geen zorgen meer te maken. Vergeet dus die vervelende landkaart, zet je neer en geniet van het uitzicht tijdens je reis!

Reisorganisaties Busreizen

Neckermann
Neckermann Bij Neckermann vindt de surfer het ruimste aanbod kwaliteitsvakanties tegen de scherpste prijzen. Want hoe hard de reiswereld ook verandert, we blijven altijd trouw aan o... meer informatie of boeken bij Neckermann

Informatie Busreizen

Voor en nadelen van busreizen

Een busvakantie is goed voor je portemonnee. Met de bus op vakantie gaan is aanzienlijk goedkoper dan zelf rijden. De benzine wordt immers gedeeld met een groter aantal passagiers. U hoeft zelf ook niet de hele tijd op de baan te letten. Dat doet een professionele buschauffeur wel. U kan terwijl even dutten, een boekje lezen of van het mooie landschap genieten. In vergelijking met een vliegtuigvakantie kan u al meteen de luchthaventaksen schrappen. Met de bus op vakantie gaan heeft ook een aantrekkelijke eenvoud. U stapt meestal in op een locatie niet ver van thuis en stapt weer uit op vakantiebestemming. Onderweg leert u uw medereizigers al kennen. Meestal heeft iedereen zijn goede humeur bij vanwege de vakantiestemming. Lange busritten kunnen anderzijds uiterst vervelend zijn. Zeker als u kinderen bij heeft. Er is weinig bewegingsruimte en uitstappen kan u maar wanneer de chauffeur dat beslist.

Tips voor een busreis

Wie comfort en snelheid verkiest boven goedkoop en gezellig, gaat beter niet met de bus op reis. Voor wie dat wel doet zijn hier een aantal tips: Beperk je bagage. Het bagageruim is maar zo groot als het is. Wat er niet in kan, blijft achter. Voorzie uw bagage van een naamlabel met je adres op. Moest ze verloren raken, weet de vinder waar ze naartoe gestuurd kan worden. Neem drinken en eten mee aanboord. Het kan lang wachten zijn op een tussenstop wanneer u honger heeft. Maak ook gebruik van de plaspauzes! Wat uw boeking betreft, kies eerder voor een grote firma dan voor een klein obscuur bedrijfje waarvan moeilijk na te gaan is welke kwaliteit aangeboden wordt. Vraag voor lange afstanden hoeveel chauffeurs er mee reizen. Buschauffeurs mogen bij wet maar een aantal uren rijden zonder te rusten. Is er maar één chauffeur voor een lange afstand, lapt de firma misschien wel de wet aan haar laars of kan het even duren voor u op uw bestemming aankomt.

Leuke bestemmingen met de bus

Skibestemmingen in de Alpen of Pyreneeën zijn ideaal om met de bus naartoe te reizen. U hoeft zich op uw bestemming dan op zijn minst geen zorgen meer te maken over parkeerplaats zoeken. Daarnaast is een busreis een goed alternatief voor de wagen bij het maken van citytrips. Ook hier speelt het parkeerprobleem een grote rol. Leuke busreizen kan u bovendien maken in Scandinavië of Groot-Brittannië. Zoekt u het liever buiten Europa, is Marokko een optie. U moet dan wel rekening houden met een lange trip om ter plekke te geraken. Het voordeel is dat het prijskaartje lager zal uitvallen.